Zsuzsi mama "titkos" sült szarvas receptje
Sosem szoktam grammra pontosan megadni recepteket, mert ezeket érzéssel kell csinálni....
Tehát, végy egy darab szarvas husit szépen lehártyázva és lecsontozva, vagy egy csontos hátszínt! Tűzdeld meg fokhagymával!
Napraforgó étolajba szórj bele fűszereket: só, bors, köménymag, őrölt babérlevél, őrölt koriander és őrölt borókabogyó. Ezzel kend be a húst!
Hogyha idősebb az állat húsa, akkor a bekent húst egy napra tedd be a hűtőbe! A fiatal állat húsát nem muszáj pácolni.
Végy egy tepsit, amibe belefér a hús, alját kikenjük sertészsírral, rátesszük a húst és betakarjuk füstölt szalonnacsíkokkal.
Kicsi vizet öntünk alá, lezárjuk alufóliával és betoljuk a 160 fokos sütőbe 3-4 óra hosszára. Levesszük róla a fóliát, és ha nem jön belőle véres lé, akkor már el lehet kezdeni szép pirosra sütni a fólia nélkül, közben a saját levével locsolgatni.
Ha a szép, gusztusos sült kéreg kialakult rajta, akkor párolt rizzsel és bármilyen gyümölcslekvárral tálaljuk, de legjobb hozzá a szeder, áfonya vagy a fekete ribizli.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
szakács, tulajdonos